Honorary members

IMPRESII DESPRE VIZITA LA TÎRGU MUREȘ, ROMÂNIA 

a dnei dr. Joanna Drake,

Director, Promovarea competitivităţii IMM-urilor

din Direcția Generală Întreprinderi şi Industrie,

Comisia Europeană

4 – 6 noiembrie 2011

 

Această vizită a fost una deosebit de informativă, foarte utilă și caldă în foarte multe privințe pe care doresc să le dezvolt.

În primul rând aș menționa faptul că organizatorii au pregătit un program interesant și dens de întâlniri cu autoritățile locale și cu un număr semnificativ de antreprenori din Tîrgu Mureș. Am avut ocazia să mă familiarizez cu problemele și grijile acestora, să le înțeleg dorințele, așteptările și uneori chiar frustrările legate de activitatea economică, de crearea de locuri de muncă, de creșterea bunăstării și a activității antreprenoriale în regiune.

Este relevant faptul că mediul de afaceri, comunitatea oamenilor de afaceri, ar aprecia legături mai directe și mai strânse de comunicare și informare asupra oportunităților ce derivă din calitatea de membru al Uniunii Europene.

În al doilea rând, m-am bucurat că am avut ocazia să prezint, din perspectiva mea, noutățile de la nivel european cu privire la IMM-uri.

Am încurajat participanții la discuții să construiască legături directe cu administrația de la Bruxelles și cu reprezentanții IMM-urilor din România pentru ca ambele organizații să poată înțelege mai bine atât necesitățile comunității IMM-urilor din diferitele județe ale României cât și pentru a ne putea ajuta pe noi să le abordăm corespunzător.

Am solicitat un dialog direct mai frecvent și o strategie comună pentru a căuta și găsi împreună soluții la problemele locale.

A fost o vizită caldă, prietenoasă, datorită ospitalității autentice, a ideilor sincere și nu în ultimul rând a unei atmosferei naturale create de organizatori și a abordării directe din conversațiile pe care le-am avut.

Sunt cu adevărat recunoscatoare pentru toate acestea și sper în mod sincer că Europa să înțeleagă și să incurajeze în continuare spiritul antreprenorial din această țară. Europa are nevoie de mai mult spirit puternic de acest fel. Țineți-o tot așa!

 

Joanna Drake

 

Comunicat_de_presa_-_vizita_dnei_dr._Joanna_Drake